Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Roskilde Festival Højskole fejrede rejsegilde for elevboliger

Den 12. september, halvandet år før det første lange kursus starter, fejrede højskole, arkitekter og håndværkere rejsegilde for skolens elevboliger. Solen tittede frem da de ca. 70 fremmødte gæster indtog byggeriet, der kunne fremvise lyse og rummelige værelser og et fællesrum bygget til fællesskab.

Byggeriet af Roskilde Festival Højskole skrider hastigt frem, og allerede i løbet af det næste halve år har elevboligerne fundet deres endelige form på højskolens adresse Basgangen i den kreative bydel Musicon i Roskilde.

Rejsegilde for Roskilde Festival Højskole | RoFH

Blandt de mange fremmødte var højskolens bagland, rådgivere, arkitekter, naboer, håndværkere og teknikere. De var samlet foran den første af to elevblokke på fire etager med 32 elevværelser, for at fejre det gode håndværk og den grundlæggende ide bag bygningerne, der er tegnet af det hollandske arkitektfirma MVRDV i samarbejde med danske COBE, og opført af entreprenørfirmaet Scandi Byg.

Hjemlige elevboliger til et kreativt frirum

De rumlige to- og tremandsværelser er ikke blot tegnet til at blive en del af Musicons kreative fællesskab, de er tegnet specifikt til at understøtte højskolens vision om at bygge fællesskaber for højskolens elever.

Jesper Elkjær Øland, forstander for Roskilde Festival Højskole, siger:

”Vi har haft en drøm om at skabe boliger til vores elever med hjemlige, trygge og funktionelle rammer, med plads til at danne nye fællesskaber på tværs. Jeg har været på stort set alle højskoler i landet, og jeg tør godt sige, at vores elever indtager nogle boliger, der i højskolesammenhæng, er helt i top både det gælder kvalitet og funktionalitet.”

Jesper Øland, forstander, Roskilde Festival Højskole

Forstander, Jesper Øland, holder tale i det ene af elevboligernes syv fællesrum.

Roskilde Festival Højskole bygger på idealerne bag Roskilde Festival, og vil, når skolen åbner for elever den 6. januar 2019, tilbyde et frirum, hvor eleverne gennem fagene får mulighed for at omdanne deres engagement og drømme til nye idéer – blandet andet i forbindelse med projekter på Roskilde Festival.

Et bæredygtigt hejsegilde

Elevboligerne består af containerstore moduler, der produceres på en fabrik i Løgstør og køres til byggepladsen, hvor de hejses på plads. Byggemetoden giver mulighed for at optimere og kvalificere byggeprocessen samt sikre et bæredygtigt og klimavenligt byggeri.

Læs også: Oplev Roskilde Festival Højskole

Med den moderne byggemetode, var der nærmere tale om et hejsegilde end et klassisk rejsegilde.

Thomas Raunsbæk, Administrerende direktør, Scandi Byg, siger:

”I Scandi Byg er vi stolte over at være med til at realisere den drøm, der ligger til grund for Roskilde Festival Højskole. Rejsegildet er en vigtig milepæl, da skolen efter flere års tilløb nu synligt bliver til virkelighed, og det rent faktisk er muligt at gå rundt i elevboligerne.”

“Igennem hele vores samarbejde fornemmer vi tydeligt den enorme entusiasme, som organisationen bag RoFH har for projektet – det forpligter, og vi glæder os derfor til at aflevere et flot byggeri, der skal danne rammerne om de kommende elevers liv og fællesskab.”

Thomas Raunsbæk, Scandi Byg

Tale ved Thomas Raunsbæk, Scandi Byg, der er entreprenør på elevboligerne.

En kommende elev kiggede forbi

Louise, der er tilmeldt højskolens 10 måneders årskursus, med start den 11. august 2019, benyttede lejligheden til at tage turen fra Vejle til Roskilde for at deltage i begivenheden.

Louise, 19 år, tilmeldt elev, siger:

”Da jeg så de nye elevboliger blev jeg kun endnu mere spændt på at skulle starte. Værelserne og fællesområderne var rummelige og lyse, og jeg kunne forestille mig, hvor godt det kommer til at blive. Her forventer jeg og håber på at få de bedste venskaber og en ny familie, hvor man lærer nye sider af personligheder at kende og deler nye erfaringer, udfordringer og glæder.”

Elevboligerne står endeligt klar 1. marts 2018, men allerede nu kan andre interesserede elever få mulighed for at opleve boligerne på første hånd, mens resten af højskolen bliver bygget.

Flere billeder fra rejsegildet

Læs også: Sådan bor du på en højskole

Fakta

  • Roskilde Festival Højskole er en ny højskole, der bygger på idealerne bag Roskilde Festival. Højskolen tilbyder et frirum, der udfordrer eleverne til at finde nye sider af sig selv og omdanne deres drømme til praktik og nye idéer.
  • Højskolen har plads til ml. 100-120 elever og tilbyder forårshold, efterårshold og årshold af henholdsvis 4, 6 og 10 måneders varighed.
  • Højskolen bliver på ca. 5.200 kvadratmeter fordelt på 2.600 kvadratmeter elev- og lærerboliger og 2.600 kvadratmeter undervisnings- og kostskolefaciliteter og bygges i og omkring en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde.
  • Musicon ligger ca. 2 km. fra Roskildes historiske centrum og ca. 1 km fra festivalpladsen.
  • Højskolen bliver en del af den kreative bydel Musicon, og nabo til et sprudlende uddannelsesmiljø, kreative værksteder, skate-park, danseteater samt et væld af andre kreative og kulturelle aktører, heriblandt det kulturhistoriske museum for ungdomskultur, Ragnarock.
  • Det samlede budget til etableringen af Roskilde Festival Højskole beløber sig til ca. 160 mio. kr. som er tilvejebragt gennem bidrag fra Roskilde Kommune, Realdania, A.P. Møllers og hustru Chastine Møllers Fond, Foreningen Roskilde Festival, Knud Højgaards Fond, Tuborgfonden, Augustinus Fonden samt Lauritzen fonden.
  • Læs mere om Roskilde Festival Højskole [Link: https://rofh.dk/]